AliExpress; yay or nay?

Een dik jaar geleden ontdekte ik via collega’s de website van AliExpress. Ik denk dat iedereen AliExpress ondertussen al wel kent (die goedkope Chinese website) maar toch even kort voor zij die het niet kennen.

AliExpress is een Chinese website die aan verkopers de kans geeft om hun producten te verkopen, zelf verkoopt AliExpress dus geen producten. Je vindt er oneindig veel spullen uit verschillende categorieën. Van sieraden tot elektronica en meubels tot kleding. Oneindig dus.

De meeste spullen worden gratis verzonden via China post en de betaling verloopt echt wel oké. Je betaalt de spullen aan AliExpress die op zijn beurt de verkoper pas zijn geld geeft wanneer jij bevestigt dat je het pakketje ontvangen hebt. Heb je het pakketje niet ontvangen of is er iets mis, dan bekijkt AliExpress wie er recht heeft op een terugbetaling.

Ook bestaat er een app voor iOS en Android dus je kan altijd en overal producten zoeken en kopen.

Nu, in het begin was ik heel terughoudend over AliExpress. Komen de pakjes wel aan? Hoe is de kwaliteit? Hoe lang duurt de verzending?

Na een tijdje zag ik bij verschillende collega’s de producten die zij er besteld hadden (oa schoenen) die er echt wel deftig uitzagen en besloot ik om het toch een kans te geven.

Ik downloadde de app op m’n telefoon en begon te zoeken. Bij de producten in de app kan je verschillende recensies terugvinden. De recensies zijn onderverdeeld in verschillende categorieën: recensies met enkel tekst, recensies met foto’s bij en recensies met de maten (hier staat dan lengte en gewicht van de koper, de maat die ze kochten en of het goed past of niet). Best wel handig dus want daaruit kan je al veel afleiden.

Wanneer een artikel dat ik leuk vindt nog niet vaak besteld is en er nog geen recensies van zijn (of toch niet veel) plaats ik het op mijn wenslijst en wacht ik een tijdje af.

Ik moet zeggen, de meeste dingen die ik er besteld heb vallen echt super goed mee. Sommige dingen vielen wel eens wat klein uit (Chinese maten) maar over het algemeen ben ik over de producten zeer tevreden. De verzendtijd varieerde tussen 2 weken en 3 maanden. 3 maanden is echt wel heel lang dus ik zou er nooit bv. een kleedje bestellen dat je nodig hebt voor een feest dat een week later plaatsvindt.

Hieronder in de gallerij kan je een aantal dingen zien die ik er al besteld heb:

Dit is het laatste nieuwe kleedje dat ik ontvangen heb. Een simpel zwart kleedje, met open rug en kant aan de rug. De stof voelt heel aangenaam aan en iets dat je voor veel gelegenheden kan dragen. De verzendtijd bedroeg 5 weken en voor dit kleedje heb ik 11,96 euro betaald.

IMG_0107

Deze simpele zwarte clutch is ideaal voor feestjes en festivals. Of gewoon een door de weekse dag waarbij je niet echt veel zin hebt om een grote handtas te gebruiken. De verzendtijd hiervan weet ik niet meer. De prijs van het tasje was 4,10 euro.

IMG_8213

Dit bordeaux kleedje is persoonlijk mijn favoriet van AliExpress. Aan de voorzijde is het kleedje gewoon toe (zoals het zwarte van hierboven), aan de achterzijde heeft het een open rug en het heeft een plooirok als onderstuk.
Toen ik het pakje opende schrok ik een beetje omdat de stof zo zwaar aanvoelde maar wanneer je het aanhebt heb je hiervan eigenlijk geen last.
De verzendtijd kan ik mij hiervan ook niet meer herinneren maar de prijs betrof €13,87. Een koopje, vinden jullie ook niet?

Op de eerste twee foto’s draag ik dezelfde halsketting. De ene zilverkleurig, de andere goud. Ik vond deze zo simpel maar toch mooi dat ik ‘m ineens twee keer besteld heb. Maar eerlijk, voor 0,69 cent/stuk kan je ook niet sukkelen. Op de laatste foto staat een halsketting waar ik eigenlijk niet zo blij mee was. Op de foto’s op AliExpress leek deze heel leuk maar als ik ze aandoe vind ik ‘m toch tegenvallen. De prijs was echter ook maar 1,47 euro dus echt weggegooid geld is het niet.

IMG_0108

Deze twee setjes oorbellen kocht ik omdat ik heel erg hou van de geometrie-vormen. Er zitten een aantal stukken bij die ik niet zou dragen (de bolletjes, de staafjes met steentjes en de diamant-vormige) maar aangezien de setjes 1,10 euro/stuk kostte vond ik dat ik ze toch moest aankopen.

Deze zijn de twee laatste dingen die ik jullie ga tonen. Op de linkse foto komen zowel het blousje als het rokje van AliExpress. Ik ben tot over m’n oren verliefd op het rokje. Het is een camel-kleurig rokje met 3 rijen franjes (ze lopen ook door op de achterkant). Voor het blousje betaalde ik 8,44 euro en voor het rokje 15,20 euro.

Het kleedje op de rechtse foto viel mij een beetje tegen. Het kleedje was veel meer rood dan op de productfoto en kwam ook veel korter dan ik verwacht had. Al bij al kan het er nog wel mee door maar ik weet niet of ik het veel ga dragen (door de lengte). Het kleedje heb ik 10,09 euro betaald.

En wat vinden jullie? Hebben jullie al eens iets bij AliExpress besteld?
Laat me zeker weten wat jullie van de outfits vinden!

4 gedachten over “AliExpress; yay or nay?

  1. MamaPlaneet schreef:

    Of jij bent hier heel goed in (en ik uberslecht) of je hebt mazzel gehad. Aliexpress is een dikke aanrader voor bepaalde producten mits je weet waar je op moet letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *