#COLORISTA

Pastelkleuren , grijze haren of felle kleuren is helemaal in.

Onlangs bracht L’Oréal een nieuw gamma haarkleuringen uit onder de naam “Colorista”.

In het gamma vind je 3 categorieën terug: de spray (die ongeveer 1 dag blijft), de washout (die 1 tot 3 weken houdt) en de permanente kleuring. Je kan de kleuringen kopen in pasteltinten, flashy tinten of grijs. Ook heb je nog een “lightening”-assortiment waarmee je permanente blondeer effecten kan aanbrengen.

Aangezien ik door mijn job mijn haar niet zomaar opeens roze of grijs kan kleuren en ik van die kleuren nochtans écht fan ben, was dit voor mij een super ontdekking.

Ik zocht meteen op waar ik de spray kon kopen en begon de “how to”-video’s te bekijken op de site van L’Oréal. Ook kan je daar “testen” welke producten het beste zouden gaan voor jou.  De spray vind je oa bij Kruidvat en kost 7,99 euro voor een busje.  Ik kocht (uiteraard) de #GREYHAIR en de  #LAVENDERSPRAY.

IMG_0158

Gisteren had ik een dagje vrij en ging ik meteen aan de slag.  Ik startte met de #LAVENDERSPRAY en volgde gewoon de instructies op het busje. Omdat ik in sommige reviews al gelezen had dat één  busje te weinig is om je volledige haar te kleuren besloot ik enkel het onderste gedeelte van m’n haar te kleuren.

Wat me opviel tijdens het sprayen is dat je snel strepen en vlekken hebt in je haar wanneer je het busje te dicht bij je haar houdt. Oppassen dus. Ook gaf de spray erg af op je handen tijdens het uitkammen.

De #LAVENDERSPRAY is voor mij een no go. Je zag amper de kleur in m’n haar en ik sloeg er met 1 busje in om welgeteld de voorste lokken van m’n haar te kleuren. Veel te weinig dus. Alles eruit en de volgende kleur dan maar.

De tweede spray betrof de #GREYHAIR. Ik ging op dezelfde manier te werk en deze ging al meteen vele beter. Je zag de kleur vele beter in m’n haar en bij het uitkammen gaf het hooguit wat glitter af. Met de #GREYHAIR-spray sloeg ik er in om bijna het volledige onderste deel van m’n haar te kleuren.

Om te testen hoe goed de spray blijft zitten ben ik er gisterenavond ook mee gaan slapen. Toen ik vanmorgen wakker werd zat er geen enkele grijze vlek op m’n hoofdkussen. Wel zaten er glitters op, maar hey, glitters zijn dik oké, toch?! In m’n haar zag je de grijze spray nog duidelijk zitten.

Als je mij zou vragen wat ik er nu van vind zou ik zeggen dat ik de kleuringen echt top vind. Ik zou de spray wel enkel gebruiken als ik naar leuke events of festivals ga aangezien ik het toch een beetje aan de dure kant vind. (Ik heb toch wel 2 busjes nodig dus een haarkleuring die 1 dag blijft en 15,98 euro kost, tja …)

Hebben jullie de #colorista al getest? Of gaan jullie ‘m testen? Laat mij dan zeker weten wat jullie ervan vinden!

2 gedachten over “#COLORISTA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *