Sweet Lemon pop-up

Donderdagavond was het zo ver. Ik was uitgenodigd op de opening van de pop-up store van Sweet Lemon in Antwerpen.
Voor ik de uitnodiging ontvangen had, had ik eerlijk gezegd nooit eerder gehoord van Sweet Lemon.

Sweet Lemon is een Belgisch merk dat in 2012 werd opgericht door Arnaud, in samenwerking met zijn grootvader. Samen wilden ze een een eigen merk van damesschoenen op de markt brengen. Gezien de grootvader van Arnaud reeds ervaring had in de schoenensector waren de connecties snel gemaakt. De schoenen van Sweet Lemon worden ontworpen in België (in samenwerking met Italiaanse producenten) en vervolgens vervaardigd in Italië.

Sweet lemon heeft voornamelijk winkels in Wallonië en Brussel. Nu willen ze ook het noorden van het land veroveren en daar gaan ze (volgens mijn mening) zeker in slagen.
Toen de verkoopster van de pop-up me vertelde dat sommige winkels het Sweet Lemon-assortiment liever niet verkopen omdat ze de schoenen “te Waals” vinden was ik verbijsterd. Hoe kan dat nu? Zo’n leuke schoenen en handtassen? Kijk vooral zelf op de foto’s (helemaal onderaan deze blog) en laat maar weten wat jij ervan vindt. Ik ben alvast verkocht!

Processed with VSCO with g3 preset
De pop-up store bevindt zich in de Wiegstraat 12 te Antwerpen. Het is een klein gezellig winkeltje waar je niet weet waar eerst te beginnen. Het is eigenlijk een groot schoenenparadijs. Je vindt er alles van elegante hakken tot prachtige derby’s en leuke sandaaltjes. Naast schoenen verkopen ze er ook nog handtassen en horloges die minstens even leuk zijn als de schoenen!

De opening was super leuk gedaan. Er waren verschillende drankjes, super lekkere hapjes en ook buiten stond er een tentje met een aantal schoenen uitgestald. Ook kregen we een leuke goodiebag met oa een foldertje over Sweet Lemon, een handige draagtas, 2 super toffe sleutelhangers en nog een opbergtasje. Die laatste 3 zie je hier onder op de foto.

Processed with VSCO with g3 preset

Ikzelf haalde er 2 paar schoenen. De pareltjes die ik er haalde, kan je hieronder op de foto’s zien. Wat me meteen opviel bij het passen van de schoenen is dat zowel de hak als de platte schoen zeer aangenaam zitten.

Processed with VSCO with f2 preset
De hak past als gegoten en sluit geweldig goed aan.  De hak en de plateauzool zijn van een soort daim en de bovenzijde van de schoen is in leer. Het geweldige aan zo’n plateauzool is dat die veel aangenamer lopen dan hakken zonder plateauzool. Ik draag al niet zo vaak hakken dus dat is voor mij zeker een groot pluspunt.

Processed with VSCO with f2 preset
De derby’s die ik er gehaald heb zijn gemaakt van rosé gemetalliseerd leder en hebben een witte plateauzool. Normaal gezien draag ik dit model van schoenen nooit maar ze zagen er zó leuk uit dat ik ze gewoon moest passen. De schoenen zitten én lopen super leuk.

Hieronder kan je nog een aantal foto’s zien die ik maakte op de opening. Je kan er de verschillende schoenen en ook een aantal handtassen en horloges op terugvinden.

Ben jij ook overtuigd van Sweet Lemon? Dan moet je zeker eens een keertje hun pop-up winkel bezoeken! Ook heeft Sweet Lemon een webshop en die kan je hier vinden.

16 gedachten over “Sweet Lemon pop-up

  1. Rosita schreef:

    Leuke naam Sweet Lemon. Ik moest eerlijk gezegd niet gelijk aan schoenen denken. De schoenen en de rest van de collectie zien er mooi uit. Is het ook in Nederland verkrijgbaar?

  2. sannie73 schreef:

    Wat een mooie schoenen! Vooral die met die hak. Beauties zijn het. Mocht ik weer eens in Antwerpen komen en ze zitten daar nog, ga ik zeker even snuffelen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *