Meest gebruikte make up look

Ik heb nooit eerder een vlog of tutorial gemaakt. De voornaamste reden hiertoe was omdat ik hier toch wel wat “schrik” voor had. Ik vond het raar om mezelf te filmen en tegen de camera te praten. Het leek me allemaal nog al ongemakkelijk.

Nu, laatst kreeg ik de vraag om van mijn make up look een tutorial te maken waarna ik toch ben beginnen nadenken om ook af en toe vlogs/tutorials te maken. En hier is ie dan: mijn eerste tutorial.

Ik wil vooral benadrukken dat ik nooit één of andere make up cursus heb gevolgd en dus mezelf alles aangeleerd heb. Of ik alles juist doe? Waarschijnlijk niet. Het werkt voor mij en zo lang het werkt, waarom veranderen?

Moest je nu per toeval mijn tutorial bekijken als ervaren beautyvlogster en je ziet verschrikkelijke beautyblunders dan mag je me dat natuurlijk altijd laten weten. Ook ik leer nog graag bij!

Omdat ik in mijn video geen uitleg geef bij mijn handelingen en ook niet alle producten even duidelijk te zien zijn, ga ik hieronder verder met meer uitleg bij de video.

MAKE UP LOOK

Als eerste begin ik met een primer water van Smashbox. Deze zorgt ervoor dat je make up beter blijft én je huid uren lang gehydrateerd blijft.

Als foundation gebuik ik de KIKO unlimited foundation in de kleur ‘warm rose’ (05). Deze beschikt eveneens over een SPF (sun protection factor) 15. Vroeger bracht ik m’n foundation aan met een borstel, maar omdat deze niet alles goed blendde ben ik overgeschakeld naar een beautyblender.

Vervolgens ga ik verder met m’n concealer. Ik gebruik hiervoor de Maybelline dream brightening creamy concealer in de kleur ‘light’ (20) Deze gebruik voornamelijk onder mijn ogen omdat ik door een tekort aan slaap wel eens last durf hebben van donkere kringen.

Vervolgens zet ik hierover een unifying powder van Bourjois paris, meerbepaald de healthy balance, matte finish & healthy glow. Dit poeder blend echt super goed en geeft een matte finish. Ik heb deze in de kleur ‘beige clair’ (53).

Als bronzer gebruik ik de Summer 2.0 baked bronzer van KIKO in de kleur ‘sun celebration honey’ (01). Ik ben helemaal verkocht aan deze bronzer. Om hem aan te brengen gebruik ik de bijhorende borstel van KIKO die je apart kan verkrijgen.

Ook de blush die ik gebruik is van het Summer 2.0-gamma van KIKO. Deze heb ik in de kleur ‘natural beach’ (01). Hierbij kies je zelf hoe hevig je de blush aanbrengt, wat echt super handig is.

Wanneer m’n gezicht klaar is, ga ik verder met m’n ogen. Ik gebruik tegenwoordig het Eyes Palette (01) van KIKO. Ik start met de 2e kleur en breng deze aan met de Real Techniques deluxe crease brush over m’n hele oog. Wanneer die kleur mooi zit, neem ik de 4e kleur en breng ik deze aan in de plooi van m’n oog, ofwel crease, en gebruik hiervoor de Real Techniques base shadow brush.

Vervolgens neem ik de laatste (donkerste) kleur en breng deze met behulp van de Essence eyeshadow brush aan in de buitenste hoek van m’n ook. Ik werk dit wat uit naar het midden, maar zorg dat de hoek echt het donkerste wordt.

De derde kleur gebruik ik om alles wat meer helder en “shiny’er” te maken. Deze breng ik gewoon aan met m’n vinger en blend ik nog een beetje met de base shadow brush.

Vervolgens  breng ik dan de eerste (lichtste) kleur aan in mijn binnnenste ooghoek, omdat ik dan de indruk krijg dat m’n ogen groter lijken.

Als laatste gebruik ik de brow brush van Real Techniques om de vierde kleur onder m’n oog aan te brengen, zo vloeit alles wat mooier in elkaar.

Hierna ga ik verder met m’n oogpotlood. Ik gebruik al jaren hetzelfde: Kohl & Contour van Bourjois. Ik breng deze aan op de bovenste en onderste waterlijn van m’n oog.

Ook breng ik een liquid liner aan boven m’n oog. Hierover kan ik echt geen andere tip geven dan oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Als je graag een handige tutorial hebt omtrent het aanbrengen van liquid eyeliner dan raad ik je de tutorial van Brianna fox aan. Zij legt alles super duidelijk uit.
Zelf gebruik ik de definition eyeliner van KIKO.

Na m’n eyeliner breng ik mijn highlighter aan. Als je wil kan je deze ook aanbrengen voor je aan je ogen begint. Ik was het gewoon even vergeten. Oeps. Ik gebruik de high glow mineral highlighting powder van Catrice in de kleur light infusion (010) en breng ‘m aan boven m’n bronzer, boven m’n lip en op m’n neus en voorhoofd. Soms gebruik ik hiervoor m’n vingers, soms ook een borstel.

Als laatste doe ik m’n wimpers & lippenstift. Nadat ik m’n wimpers gekruld heb, gebruik ik de Lash arstist waterproof mascara van Ingrid cosmetics. Deze zat onlangs in één van mijn Shedeals beautyboxen en ik gebruik hem ontzettend graag omdat ik vind dat deze echt een heel fijn borsteltje heeft. Ik heb er eerder ook al een review over geschreven en dat kan je hier vinden!

Het hele plaatje werk ik af met één van m’n lipsticks. Vandaag koos ik voor de coloured balm  van KIKO in de kleur Strawberry (05). Deze ruikt ook echt naar aarbeien en zit echt super lekker.

 

Zie zo dat was de hele uitleg over mijn make up look. Hopelijk hebben jullie er wat aan. Heb je nog tips, tricks of opmerkingen mag je ze altijd hieronder doorgeven!

13 gedachten over “Meest gebruikte make up look

  1. Amy schreef:

    Voor een allereerste tutorial heb je het echt wel goed gedaan hoor, petje af! 😀 De eyeliner van KIKO ziet er echt goed uit trouwens, die gaat op m’n wishlist!

    • Carli Van Echelpoel schreef:

      Da’s bij mij ook het geval! Maar dit is de make up look die ik gebruik als we ergens naartoe moeten 🙂 altijd hetzelfde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *