Social Media’s Downside

89 dagen.

Zo lang is het exact geleden dat ik nog eens de tijd nam om iets te posten hier. Ideeën had ik wel. De moed ontbrak.

De reden? Naast een gebrek aan tijd, wat ook meespeelde, had ik even genoeg van negativiteit die social media met zich meebracht. De twijfels. De spottende “En hoe is ‘t met uwen blog?!”-vraag.

Toen ik mijn blog oprichtte heb ik daar te weinig bij stilgestaan. Te impulsief gereageerd. Ik werd moe van het proberen even goed te zijn als de rest.
Daarnaast was er zo veel aan de hand in mijn persoonlijk leven dat ik dat er gewoon niet kon, en zelfs als ik het kon, of wou bij nemen.

Ik denk dat mijn onzekerheid hier voor een groot deel in meespeelt. Opbouwende kritiek kan ik nochtans goed mee om. Het is de neerhalende kritiek, waar ik door blokkeer. Als beginnende blogster is het knokken. Hemel en aarde verzetten om ervoor te zorgen dat die paar mensen jouw blog/vlog lezen/bekijken. En als tussen die paar mensen dan ook nog eens mensen tussen zitten die niets beter te doen hebben dan ermee te lachen, dan sla ik volledig tilt. -Lees wel, als dit onbekende(n) zouden zijn zou ik het me niet zo aantrekken…-

Inspiratie had ik genoeg. Ellendig lange lijsten met ideeën voor nieuwe blogposts of vlogs volgenden elkaar op. Maar het uitwerken van de ideeën kwam maar niet.
Hoewel ik eerst pagina’s vol kon schrijven, kreeg ik nu geen letter op papier.

In het begin bleef ik zelfs wat low profile op instagram. Maar stilaan komt alles terug. Die goesting om aanwezig te zijn op social media. Die goesting om te schrijven over de dingen die ik leuk vind.

Ik denk dat ik deze pauze gewoon even nodig had om een stap terug te nemen. Ik heb de tijd genomen om na te denken over wat ik wil. De lat minder hoog leggen en eerlijk blijven. Niet enkel de goeie momenten met jullie delen. Het perfecte plaatje bestaat niet. En dat wil ik jullie ook niet proberen wijs te maken.
Met af en toe een CONFESSIONS-post op instagram -en misschien ook wel eens een blogpost (zoals deze)- zal ik mijn passie met jullie blijven delen. Gewoon een beetje minder perfect vanaf nu.

En oh ja, kunnen we dan vanaf nu ook enkel nog maar lief zijn voor elkaar? De wereld zou zoveel mooier zijn.

 Liefs,

    Carli

 P.S.  Estée, als je deze blogpost zou lezen, ook al was ons gesprek hierover maar heel kort, bedankt om me te inspireren en te helpen mijn “goesting” terug te vinden. You’re the best!

5 gedachten over “Social Media’s Downside

 1. Estée schreef:

  Hé Carli,

  Wat fijn om te lezen dat je terug aan het bloggen bent. (We misten je al!)
  Ik kan al niet wachten om al je nieuwe artikels te lezen.

  Keep the good work coming!

  XOXO,
  Estée

 2. Kathleen schreef:

  Je bent kei goed bezig. Doe zo voort!
  Jammer dat sommige mensen creativiteit niet aanmoedigen of zelfs helemaal willen afbreken.

  Ik vind het altijd fijn om te lezen, je filmpjes te zien en je sociale media te volgen. Dus ik stuur alleen maar steun jou richting uit.

  Liefs,
  Kathleen.

  • Carli Van Echelpoel schreef:

   Ik ben het helemaal met jou eens! Ik had gewoon even de tijd nodig om te beseffen dat die negativiteit helemaal niets is waar ik me iets van moet aantrekken. Bedankt voor je lieve reactie! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *