BOEKENBEURS ’17

Diegene die mijn instastories volgen zullen ze al zien passeren hebben: mijn aanwinsten van de boekenbeurs.

Uuuuuuuren kan ik er ronddwalen. Hoewel het er meestal druk is, heeft de boekenbeurs toch iets gezellig en rustgevend. Het was al een aantal jaren geleden dat ik er nog geweest was. Nu ik in Antwerpen werk, was de “drempel” om er heen te gaan ook een pak kleiner.

Als ik denk aan de boekenbeurs, denk ik aan de boeboeks. Je weet wel, die o-zo-geweldige kinderboeken van Marc de Bel over die groene monsters. Vraag me niet waarom want dat weet ik zelf niet. Misschien om dat dat als kind de boeken waren die ik het liefst las en mij het meest fascineerde.

Al van kleins af aan lees ik boeken. Ik heb het ook altijd graag gedaan en nooit als verplichting gezien.

Tegenwoordig vind ik niet altijd de tijd maar ik probeer toch om er af en toe mee bezig te zijn. Om dat te kúnnen doen, heb je natuurlijk boeken nodig. En voor mij zullen dat het komende jaar deze worden:

 

1.Milk and honey, Rupi Kaur

Milk and honey is het eerste boek van Rupi Kaur en is een prachtige Engelstalige poëziebundel. Ik ben altijd al fan geweest van quotes en poëzie en vooral wanneer je het kan terugkoppelen op je leven. Milk and Honey is verdeeld in vier hoofdstukken die elks over iets anders gaan maar toch bij elkaar horen. Ik heb het boek gekocht op aanraden van Estee (de blogster van drinkinteawithme) en ik heb nog geen seconde spijt gehad. Verder staan ook het tweede boek (The sun and her flowers) en de poëzie-boeken van Atticus en Billy Chapata nog op mijn verlanglijst.

 

 

2.Leven zonder filter, Fleur van Groningen

Fleur van Groningen schreef dit boek naar aanleiding van haar ervaringen met hoogsensitiviteit. De reden dat ik dit boek gekocht heb is omdat ik het ook wel eens moeilijk heb en ik ervan hou om te weten dat dit bij anderen óok het geval is. Wie weet vind ik in het boek wel tips over hoe ik best omga in gelijkaardige situaties.

 

 

3.Dreigingsniveau 4, Walter Damen

De enige reden waarom ik dit boek gekocht heb is omdat het geschreven werd door oa Walter Damen. Zijn vorige boeken heb ik (bijna) allemaal gelezen en ik ben er weg van. Ik hou van zijn manier van schrijven en hoe de boeken fictief maar toch waarheidsgetrouw zijn. En daarbij, alles wat met criminaliteit te maken heeft, geniet mijn volle aandacht. (Beroepsmisvorming?)

 

 

4. En plotseling ben je van hem, Merel van Groningen

Andere jonge vrouwen waarschuwen voor het gevaar van de “loverboys”, dat is het doel van dit boek. Merel van Groning was ooit zelf slachtoffer en probeert nu op alle mogelijke manieren (met haar boek maar ook door lezingen ed te geven) te voorkomen dat andere jonge vrouwen hetzelfde moeten meemaken. Ik heb tonnen respect voor mensen als zij.

 

 

5. Snap!, Anki Wijnen

Het tweede boek van Anki Wijnen, de blogster achter Zilverblauw. Haar eerste boek Shoot! Heb ik ook gelezen en vond er verschrikkelijk veel tips en tricks in. Aangezien ik al mijn foto’s vaker met mijn GSM dan met m’n spiegelreflexcamera neem, vond ik het zeker de moeite waard om ook dit boek te kopen.

 

 

6.Vele hemels boven de zevende, Griet Op de Beeck

Het eerste boek van Griet Op de Beeck. Ik heb zoveel lovende woorden gelezen over dit boek dat ik niet anders kón dan het mee te nemen. Leuk weetje: het boek is verfilmd en komt binnenkort in de zalen!

7.Het beste wat we hebben, Griet Op de Beeck

Toen ik tussen de boeken van Griet Op de Beeck aan het snuisteren was viel mijn oog meteen op deze cover. De kracht die de foto uitstraalt is enorm. Na het lezen van de flaptekst wilde ik het boek lezen. Het eerste van de trilogie maar toch afzonderlijk makkelijk te lezen..

 

 

Zijn jullie al bekend met één van deze boeken? Of hebben jullie nog andere aanraders? Ik ben benieuwd!

 

Liefs,

   Carli

 

3 gedachten over “BOEKENBEURS ’17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *