FLANNEL TIME

Nu de winter officieel in het land is, is het eindelijk weer tijd voor flanellen hemdjes. Je vindt ze tegenwoordig in alle vormen, maten en kleuren en kan ze op allerlei manieren stijlen. Zelf bezit ik er drie, die ik enorm vaak draag. In deze blogpost laat ik jullie zien hoe ik ze het liefste draag. Kijken jullie mee?

Flannel over dress

Voor mijn eerste outfit heb ik een simpel zwart kleedje aan met nylonkousen en laarzen. Het flanellen hemdje draag ik er over als een soort vestje.

Flannel with dress

Een tweede mogelijkheid is om je kleedje wat ‘specialer’ te maken. Je knoopt je flanellen hemdje toe, op de onderste 2 knoopjes na. Hierna knoop je de twee onderste zijden van je flanellen hemd aan elkaar en rol je als het ware het hemd naar binnen toe. Zo lijkt het alsof je flanellen hemdje deel uitmaakt van het kleedje. Je kan het eindeloos combineren. Wanneer je het combineert met een jurkje dat wat strakker aanzit lijkt het meer op een hoge kokerrok waar je je hemdje ingestopt hebt.

Boyfriend with flannel

De derde look is een flanel gecombineerd met een boyfriend-jeans. Onder de boyfriendjeans kan je fishnets of gewone panties dragen. In de winter verkies ik gewone panties omdat het nogal koud durft te zijn. Je kan je flanellen hemdje enkel vooraan in je jeans stoppen of volledig rondom. Ik combineer dit samen met een paar zwarte enkellaarsjes maar ook hierin bestaan duizende mogelijkheden.

Flannel underneath

Hoewel je normaal gezien je flanellen hemdje altijd als bovenstuk draagt kan je er ook een vestje overdragen. Wanneer ik dit doe zorg ik er altijd voor dat ik de mouwen van het flanellen hemdje oprol over de mouwen van het vestje om de outfit wat te ‘breken’.

 Tomboy vs Girly girl

Als ik mezelf moet omschrijven zou dat zijn met de quote:

Not a tomboy, not a girly girl either, like, I wanna get my nails done, then again I wanna set shit on fire

Wanneer ik deze outfit draag, denk ik meteen aan die quote. Het comfy van het losse flanellen hemdje wordt gecombineerd met een stoere (nep)lederen broek. Draag hieronder het juiste paar hakken en je bent helemaal ‘ready to set shit on fire’.

Dragen jullie graag flannels? Hoe dragen jullie ze het liefst?

Liefs,      Carli

4 gedachten over “FLANNEL TIME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *